Novi Sad
06.08.2012.
11:50 > 08:11
Radnici JKP "Čistoća" neće ipak štrajkovati zato što su im ispunjena tri od pet zahteva koja su postavili svom poslodavcu.
  • Perica

    07.08.2012 06:42
    Puna podrska radnicima Cistoce.
    Samo napred stisnite neradnike.
  • никола

    07.08.2012 06:37
    Арсенијевићу, у праву си за број запослених. Али не кажеш да у фирми раде и по неколико чланова из једне породице. Само кад би један напустио фирми, вероватно би нам било боље. Надам се да ће се неки овде пронаћи, да не именујем. Зар није тако. Oво је питање на које треба да одговориш на следећој конференцији.
  • NS

    06.08.2012 14:15
    Bez prenemaganja
    Apsolutno su u pravu oba anonimusa. Prošetajte gradom petkom ili subotom uveče i pokušajte da bacite žvaku ili (daleko bilo) kutiju cigara negde. Gde?! Kante pretrpane i onda mi kulturni (budale) nosimo praznu kutiju u džepu dok ne naiđemo na neku kantu iz koje se ne diže krivi toranj... Štrajkuju oni odavno.
    Ne daj Bože da ste pušač i ne želite da ostavljate pikavce po ulici. Jedino sebi u ruku da gasite cigaru i štekate je u džepu.
    I molim lepo, ako vam se ne sviđa posao, ne sviđa vam se novac, dajte otkaz. Ima ko nije gadljiv na posao, kao što kaže Anonimus. Jadni mi, nemamo nikoga na birou, pa neće popuniti radna mesta. Jok.
  • mobutu

    06.08.2012 13:14
    Mene interesuje gde su cisterne koje su prale nocu ulice i naj zabacenija ulica je bila oprana. Secam se ko klinac uvece smo cekali cisternu koja je prala sve ulice. Sada dok su demokrate na vlasti idem u papucama dok se vratim kuci noge su mi crne od prljavstine
  • radnik

    06.08.2012 12:37
    ovako stoje stvari
    anonimus je licemer. sindikat se bavi stvarima koje mu nisu u nadleznosti jer srba bubnjevic preko perisica, koji je u sindikatu, navrce vodu na svoju bosna vodenicu a zapravo nece da kritikuje dalibora novakovica, bivseg direktora, jer je srbi brojao lovu. mucenica zeljka je jadna sto je usla u kolo a nema pojma sa igrom.
  • 06.08.2012 12:26
    Ovaj grad nikada nece biti cist kao sto je bio sedamdesetih i osamdesetih. Skoro da nigde nije bilo kanti za otpatke, ali otpadaka nije bilo po ulicama. Danas ima vise kanti za otpatke nego sto ih je Novi Sad ikada pre toga sve zajedno imao, ali otpadaka ima na svakom koraku. To dokazuje dve stvari. Narod je postao stoka i djubre razbacuje oko sebe a ovi sto treba da ciste ne ciste. Nekada je narod bio kulturniji pa je praznu kutiju od cigara nosio u dzepu da bi je bacio kod kuce u kantu ili u kontejner ispred zgrade, nije mu padalo na pamet da zbog nedostatka kanti za otpatke kutiju zguzva i baci je na ulicu a ako bi se i nasao neki moron koji bi to uradio cistaci su to u narednih sat vremena ocistili. Novi Sad je sedamdesetih jos uvek imao fijakere. Fijaketristi su stajali u potkovici kod stanice i sacekivali putnike. Konji kao konji s*ali bi usput po bulevaru do centra grada, ali bi cistoca to odmah pocistila. Danas kada Romi koji sakupljaju staru hartiju prodju sa zapregom i konj se ose*e na pesackom prelazu kod Futoske pijace izmet stoji po par dana na zebri dok ga autobusi i automobili ne razvuku tockovima. Stojis i cekas zeleno da predjes preko a ono dzibri li dzibri, sve ti se dzigerica dize i tera te na povracanje. Narociti na ovim temperaturama. Onu floskulu "Novi Sad bezbedan grad" koju je Informatika proturila kada je krenulo ugradjivanje kamera po gradu treba promeniti u "Novi Sad smrdljivi grad".
  • RZ

    06.08.2012 12:25
    Štrajk?
    Kad pogledam prepune kante na šetalištima širom grada u koje disciplinovani gradjani bezušpešno pokušavaju da bace npr.PET flašicu i gomile smeća oko njih utisak mi je da štrajkuju već nedeljama.
    Takodje bih ovom prilikom zamolio G.Č. da ne šalju više svoja specijalna vozila za čišćenje trotoara jer je jedini efekat dizanje prašine...ili da eventualno pročitaju uputstvo za upotrebu...ali to je već prevelii zahtev.
  • novosadista

    06.08.2012 11:40
    eksperti
    i ursovcima postalo jasno kakva su sramota za grad,a ne za cistocu pa nema vise ni minuse da lupaju na komentare,znamo vas gospodo sve po imenima,ni sramotni zakon o informisanju koji je vas sef iz Beograda,kome ni ime vise ne treba da se pominje,progurao nece da vas spase javne prozivke,to je najmanje sto ste zasluzili,sve po imenima crno na belo,dosta je bahacenja,direktorskih fotelja,upravnih odbora,gradskih uprava...SRAMOTE U PACOVSKE RUPE AKO I PACOVI HOCE DA VAS PRIME!!!
  • Nikola

    06.08.2012 10:34
    PODRŠKA
    Naravno da podržavam radnike Čistoće, kao i svakog drugog preduzeća koje hoće da zna zašto propada i ko je odgovoran za to.
    Sećam se zimske službe i kada su dežurni dušebrižnici pljuvali po zaposlenima Čistoće. Ponudio vam je neko od zaposlenih da dodjete u 3h noću, na -10' i da ćete dobiti lopatu da radite, ako smatrate da je lako i da oni nisu zahvalni.
    Svi junaci nikom ponikoše i niko se pojavio nije.
  • @ Anonimus - ЈА БИХ РАДО У ЧИ

    06.08.2012 08:36
    To je isto svojevremeno pokojni Djindjic rekao kada su prosvetari stupili u strajk. Ako se ne vrate u skole da drze nastavu onda ce na njihovo mesto doci nastavnici i profesori koji godinama cekaju na posao. Tada su svi govorili kako je Djindjic u pravu a tebi gari sada lupaju minuse za iste reci. To je dokaz da je u ovoj drzavi uvek bilo vaznije ko govori nego sta se govori.
  • 06.08.2012 08:31
    Ne razumem zasto ovi strajkuju kada ionako ne obavljaju svoj posao. Na fotografiji koju ste postavili lepo se vidi katolicka crkva u centru grada. Nista neobicno neko bi rekao, ali prodjite pored crkve nasprama vrata koja se vide na fotografiji i pogledajte dole u behaton. Sta cete videti? Videcete kako trava raste izmedju behaton kocki, vec je visine oko 2-3cm i tako je vec par meseci. Ove trave uopste ne bi bilo da ima redovnog ciscenja i odrzavanja. Tamo gde se redovno cisti i odrzava seme trave ne uspe dugo da se zadrzi izmedju behaton kocki pa samim tim ne stigne ni da pisti koren. Ista situacija je i pored Saborne crkve. I tamo raste trava izmedju behaton kocki. Tako je vec od pocetka leta. Svaki dan po vise puta dnevno tuda prolazim i svaki dan vidjam jedno te isto busenje trave izmedju behatona. Prosto je nemoguce da ih i ovi iz cistoce ne vide a centrom ordiniraju 24h dnevno.
  • -

    06.08.2012 08:03
    -
    aktivisti,
    e a ja podrzavam radnike cistoce.
    narocito one kojima student servisi ne isplacuju zaradu, ne vode ih po imenu, ucenjuju da prva 2 meseca nece dobiti novac...

  • 06.08.2012 07:40
    ЈА БИХ РАДО У ЧИСТОЋУ
    Ако се радницима чистоће не свиђа што раде нека дају отказ а нас са бироа нека узму да и ми прогледамо и имамо све привилегије рада у државној служби.То све треба отпустити па примити нас који не радимо И БИЛИ БИ СМО ЗАХВАЛНИ ДО ГРОБА ДА СЕ УВАЛИМО У ДРЖАВНУ ФИРМУ где се ништа не ради а плата долази.СРАМОТАА
  • KRIVAC

    06.08.2012 06:38
    Konačno da se kaže
    ... jednom u ovoj državi ko je krivac imenom i prezimenom za stanje u državnim preduzećima, pa i ovome, a ne samo da se menjaju i jedan po jedan urušavaju sve što vredi u ovoj zemlji. Neko konačno mora da odgovara za svu ovu krađu inače propadošmo sigurno.
  • novosadista

    06.08.2012 06:26
    eksperti
    zna se dobro kako je nastao dug,od istog bivseg rukovodstva koje je pozaposljavalo pola G17 u preduzecu,finansiralo kampanju te iste stranke preko cistoce,a sad jos hoce na mala vrata da se opet vrate u cistocu i da rade isto,sramota,ako se to desi opet ih javno prozvati,po onoj istoj odbornickoj listi sa kojom cenzus nisu presli,a bitno su se svi uhlebili o trosku gradjana Novog Sada,stop stranackom zaposljavanju malo sutra,bolje stop orgijanju gosn direktora bivseg i sefa G17 u Novom Sadu sa omladinkama koje su pozaposljavane preko noci pa jos za malo u odbornice postadose!!!
  • Jo

    06.08.2012 06:19
    Svaki razlog je dobar razlog zar ne
    Nemaš razlog za štrajk drug sindikalac.I to iz par razloga.Prvi vi ste non-stop u štrajku jer radite 2-3 dnevno efektivno sem onih na kamionima.Drugo svi ste zajedno sa direktorima napravili taj dug jer ste ćutali i čuvali svoja radna mesta kad je počelo stranačko nakrcavanje.Dok ste putovali po grčkoj i banjama da igrate stoni tenis u kuglanje nisi pitao odakle pare.Kao što napisah pre neki dan.Katančina!!!!!
  • krticaa

    06.08.2012 06:14
    gradska vlast je trebala romskoj stranci dodeliti čistoću na upravljanje pa neka se bore sa svojima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna